Chlamydia Health Care Test

Zašto je ovaj test za Vas važan?

Test se preporučuje ženskoj populaciji koja je seksualno aktivna jer se u 95% slučajeva ova bakterija prenosi seksualnim putem . Prisustvo bakterije Chlamydia Trachomatis u najvećem broju slučajeva prolazi bez ikakvih simptoma  ili sa simptomima kao što su peckanje pri mokrenju, pojačan vaginalni sekret, vaginalno krvarenje između ciklusa, bol u donjem delu leđa ili bol pri seksualnom odnosu, zbog čega Vam preporučujemo da uradite ovaj test koji otkriva prisustvo bakterije Chlamydia Trachomatis.

Kako izvesti test ?

Vaginalni bris uzet štapićem za bris iz pakovanja stavite u bočicu sa rastvorom. Nakon mešanja, kanite jednu kap na označeno mesto na test pločici. Rezultat testa pročitajte nakon 15 minuta. Ukoliko je rezultat pozitivan trebalo bi da se javite svom lekaru.

 

Slika-1  Slika-2  Slika-3

 

Zašto je važna rana dijagnoza?

Nelečena infekcija može dovesti do ozbiljnih poremećaja kao što su poremećaj funkcije polnih organa, sterilitet ( kod žena i muškaraca ), povećanog rizika za van materičnu trudnoću kao i prevremenog porođaja. Lečenje infekcije je veoma važno u toku trudnoće zato što oko 50% majki infekciju prenese na novorođenče u toku porođaja pri čemu može doći do pojave mnogobrojnih komplikacija. Novorođena deca obolelih majki u najvećem broju slučajeva se rađaju sa poremećajem vida ( slepilo, konjuktivitis ) i pneumonijom. Obzirom da se bakterija Chlamydia Trachomatis uglavnom prenosi seksualnim putem, velika je verovatnoća da su oba partnera zaražena zbog čega oboje moraju da se leče od infekcije.

 

pdf  Preuzmite uputstvo u PDF formatu

 pdf Za farmaceute - klinicke studije

 

 

Više iz kategorije: « Viola Ovulation Test