Eau Thermale Avène proizvodi su dermokozmetički proizvodi, francuski brend medicinske kozmetike, što znači da zadovoljavaju visoke kriterije primjene u dermatologiji. Namijeni prvenstveno osjetljivoj koži, Eau Thermale Avène

proizvodi izvor su olakšanja za kožu koja pokazuje probleme u svakodnevnim i stresnim situacijama. Široka paleta proizvoda za higijenu, njegu osjetljive kože uz specifične tretmane za različite kožne patologije.

Svi Eau Thermale Avène proizvodi sadrže Termalnu vodu Avène, koja je ime dobila po malom mjestu na jugu Francuske gdje izvire. Koristi se u Hidroterapijskom dermatološkom centru Avène, termalnoj banji, kao pomoć u liječenju

dermatoloških stanja kao što su psorijaza i atopijski dermatitis. Pored Termalne vode Avène, u našim proizvodima su sastojci koji su brižljivo probrani, te čija se efikasnost dokazuje kroz brojna istraživanja.

Proizvodi Eau Thermale Avène predstavljaju potpunu njegu kod različitih stepena osjetljivosti kože kao što su pojačana osjetljivost, netolerantna i alergijama sklona koža.